1 - 5 van 5 Producten
Medical Grade & Manuka honing
Honing is een uitstekend middel om wonden mooi en snel te kunnen laten helen. Helaas is niet elke soort honing hiervoor geschikt, het is namelijk een natuurproduct. Dit betekend dat de samenstelling kan variëren door invloeden zoals het weer, de bloemsoort en bereidingswijze. Commerciële honing is vaak verhit geweest, dit is niet goed voor de enzymen in de honing. Over het algemeen is het aantal actieve enzymen in consumentenhoning gemiddeld laag.
De honing die gebruikt wordt voor medicinale wondheling moet in ieder geval vrij zijn van schadelijke contaminanten, gesteriliseerd zijn en van constante kwaliteit. De Medical Grade en Manuka honing zijn antibacteriële honingsoorten en werken wondhelend.
Wat is honingzalf?
Honing bestaat voor een groot deel uit suikers, een klein deel uit water, organische verbindingen en enzymen. Honingzalf ondersteund het herstellend vermogen van de huid. Hierbij is het belangrijk dat de honing een hoog enzymgehalte heeft en een lage pH. Het grote voordeel van honing is dat het bacteriën bestrijdt en dat er tot nu toe nog geen resistentie tegen ontwikkeld is. Het hoge suikergehalte heeft een samentrekkend effect op weefsel en stimuleert het granulatieproces. De antibacteriële eigenschappen van honing werken reinigend en zorgen ervoor dat de wond minder stinkt.
Waar is honingzalf goed voor?
Bij wonden en een geïrriteerde huid werkt de honing wondhelend, zuiverend en kalmerend op de huid. Honing bevat namelijk suikers, deze suikers houden de wond vochtig door wondvocht aan te trekken. Dit bevordert het dichtgroeien van de wond. Hiernaast zorgt honing ervoor dat vocht uit bacteriën onttrokken wordt, zodat ze niet kunnen groeien. Ook hebben bijen een antibacterieel enzym in hun speeksel zitten, dit dood bacteriën maar is te klein om schade te veroorzaken aan de herstellende huid eromheen.